martes, 15 de abril de 2008

Victoria por goleada e derrota con polémica

No dobre derbi que disputaron os equipos xuvenís e seniors do C.A.S.X. e o C.I.R.E. houbo unha victoria para cada bando, as dúas chegaron a domicilio.

XUVENÍS: C.I.R.E. 2 - C.A.S.X. 4 -Jorge, Pablo Naveira (3)-

O equipo xuvenil impúxose por goleada no Campo Municipal de Melide. Xa ó descanso o resultado reflectía un 1-2 a favor do cadro marelo. O primeiro gol foi acadado por Jorge e o segundo polo pichichi do equipo Pablo Naveira, xa na segunda metade o máximo goleador do conxunto xuvenil acadaría outros 2 goles logrando así un novo "hat-trick" nesta tempada.
Con este resultado o C.A.S.X. adianta na clasificación o C.I.R.E. e ademáis tendo tamén a prol o "golaverage" particular co cadro melidense.

SENIORS: C.A.S.X. 0 - C.I.R.E. 1

Visitaba o Municipal de Sobrado o CIRE, líder da competición para afrontar un emocioante derbi fronte a "Makina Amarilla" e o derbi abofé que non defraudou. Tivo a polémica arbitral de calqueira derbi típico pero o partido disputouse con exquisita deportividade.
O descanso o marcador era de 0-0 pero sería na segunda metade onde acontecerían todas as xogadas polémicas.
A primeira xogada polémica ocorre logo de que o colexiado lle anulase un gol a Manu xa que según él Juan fíxolle falta o porteiro melidense. Parece ser que nin o tocou nin o obstruiu pero o colexiado así o interpretou.
Na segunda xogada polémica o colexiado voltalle a anular un gol o Atlético Sobrado, desta volta Souto acada o gol pero o colexiado indica un "máis que dubidoso" fora de xogo.
E a terceira acción polémica que sería a que decidiu o partido sería de traca. Barullo dentro da área do C.A.S.X. un atacante do CIRE dalle un rodillazo na cara o noso porteiro Carlos Martínez dentro da súa área pequena, o balon queda solto e outro atacante remacha o fondo da rede. Era o minuto 85. Que eu saiba o porteiro non se lle pode nin tocar dentro da área nin saltar con él. Pero o colexiado non o apreciu así, polo tanto o gol subiu o marcador e os 3 puntos voaron inxustamente do Municipal de Sobrado.
Polo tanto o C.A.S.X. perdeu o derbi pero no que xogou un gran partido e tan só errores puntuais privaron os discipulos de Lito de levarse algo positivo do encontro.
De todos os xeitos dende a Directiva estamos contentos pola actitude mostrada o longo do encontro.