Empate épico

C. Atl. Sobrado Xuventude 2 - Toques C.F. 2

Once Inicial: 1 Andrés, 2 Iago, 3 Roy, 4 Esteban (c), 5 Pirulo, 6 Guille, 7 Luis, 8 Pichi, 9 David, 10 Chinorris, 11 Nacho.

Suplentes: 12 Iván, 13 Carlos, 14 Juan, 15 Alex, 16 Souto.

Goles: 0-1 Diego Carril (min.39), 0-2 José (min. 49 -1ª parte-); 1-2 Nacho (min. 70), 2-2 Luis (min. 93)

Expulsións: 2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Partido típico de derbi na tarde de onte no Municipal de Vilasantar. Tanto Atl. Sobrado coma Toques amosaron que esta tempada van en serio e vanse intentar codear cos equipos da parte alta da taboa.

Foi un derbi onde houbo moitas faltas, penalties, expulsións, tensión pero ante todo deportividade o finalizar o encontro nun partido o que o colexiado quedoulle grande ser o director de orquestra e por momentos foiselle das mans por non saber atallar a tempo o xogo duro de ámbolos equipos.

O Atlético Sobrado atacou ben na primeira metade pero sen puntería cara a meta defendida por David Carballal, un tiro de Chinorris e outro de Luis Mato pasaron rozando o longueiro da portería visitante cando xa se cantaba o gol por parte dos afeccioados.

A estratexia decidiu o derbi pois os 4 goles que se viron na tarde de onte foron a balón parado. Adiantariase o Toques nunha falta indirecta o borde da área que o colexiado decretou logo de que Pirulo lle cedese o balón a Andrés e este o collese coa man. Diego Carril, un xogador que ten unha zurda esquisita foi o encargado do lanzamento e o seu balón entraba pegado o pao no minuto 39. Xerro de auga fría para o equipo local.

Antes de chegar o descanso no minuto 49 (o colexiado descontou 5 minutos na primeira metade), córner a favor do Toques logo de un paradón de Andrés, o córner é executado por José, o interior esquerdo visitante, que lle da un efecto moi pechado, Andrés e Iago que cubría o primeiro pao non se entenden e no seu intento de despexe o porteiro sobradés mete o balón na súa propia rede.

Chegabase pois con 0-2 o descanso, un castigo excesivo.

Na segunda metade o C.A.S.X. saiu mentalizado de que dous erros puntuais non lle podían facer perder un partido no que ata aquel momento non estaba sendo peor que o seu rival.

Os ataques foron continuos por parte dos marelos en todo o segundo tempo no que foi claro dominador do encontro buscando con ahínco a meta rival. O equipo visitante tan só tirou unha vez a portería e outra contra a barreira logo de unha falta. O cadro onte adestrado por Pedino tirou de orgullo. Eso sí nos primeiros compases do reinicio a sorte seguía esquiva co cadro local e logo de unha boa xogada de Luis e Chinorris chégalle o balón a David que en difícil posición remata e o balón pega no longueiro..., non era o día.

Pero o Sobrado seguiu insistindo e logo de unha acción dentro da área do Toques onde David chega a un balón aéreo antes que o capitán visitante e é derribado por este último nun claro penalti que foi protestado por xogadores, banquillo e toda a grada local, outra vez a mesma xogada pero desta volta David déixase caer, non é penalti pero o colexiado decretado. Pitou o que non era e o que era quedou sen sanción (o mundo o revés). Lanza Nacho e acurta distancias para os marelos.

A partires de eiquí o partido voltouse máis brusco e houbo cantidade de faltas, de empurróns e de pérdidas de tempo reiteradas. Por parte do C.A.S.X. acabaron na caseta antes de tempo Pichi e Pirulo e por parte do Toques Miguel Espomasa. Pasando 3 minutos do tempo engadido (o colexiado descontou 7 na segunda metade), Chinorris efectúa dende medio campo un preciso lanzamento de falta colgando o balón dentro da área rival, aparece Luis Mato nun salto prodixioso adiantándose a defensa do Toques e nun excelente xiro de cuello cambia a traxectoria do balón o pao contrario de onde ía nun inicio sorprendendo o equipo rival e acadando o empate a 2 goles. O Municipal de Vilasantar caia rendido os pes da heroicidade dos marelos logo de empatar este partido a pesares de todas as adversidades.

Reparto de puntos nun derbi moi disputado.