luns, 2 de novembro de 2009

Senior, 3ª Autonómica Grupo IV: C.C.D. Curtis 2 - Atl. Sobrado 4

Voltaron as victorias ó equipo senior, logo de un empate no derbi fronte o Boimorto e unha derrota inmerecida fronte o San Martiño a semana pasada.
A victoria de onte no partido disputado fronte o C.C.D. Curtis no campo de Cabrui (Mesía) adquire un valor engadido se temos en conta o estado no que se encontraba o terreo de xogo. Un terreo onde nunha parte importante del era imposible poder tocar o esférico pois este non rodaba e quedabase clavado.

Fer dispuxo un once con Cuadrado en portería, Pirulo, Iago, Juan e Mario en liña defensiva, Esteban, Chino e Javi Sánchez en medio campo e Luis, Nacho e David como tridente ofensivo. Agardando o seu turno no banquiño estiveron: Andrés, Roy, Alex e Víctor Gómez. Non puideron ser participes do encontro: Pichi, Miguel Liboreiro, Guille, Sete e Seijas.

O partido comezou co Sobrado intentando atacar e o Curtis xogando a replegarse para intentar coller algunha contra por medio dos seus homes máis veloces. David ía adiantar ó Atlético Sobrado aproveitando un rexeite do porteiro local no minuto 27 da primeira metade. O Curtis empataría no minuto 44 logo de que a defensa do Atlético Sobrado non acertase a despexar unha xogada a balón. Con empate a 1 goles chegouse o momento de lecer.

Na segunda metade o equipo de Fer saiu decidídamente a pola victoria e voltaríase a adiantar por mediación de Chino que enganchou unha volea o borde da área visitante, o esférico esbáralle das mans o porteiro local e o balón remata no fondo da rede.

Pero o Curtis non se dou por vencido e nun saque de falta efectuado por Rivaldo, o balón colle excesiva altura, Cuadrado mide mal no salto para atallar o balón, o esférico pégalle nas mans e entra mainamente en propia portería.

Pero a "Makina Amarilla" lonxe de virse abaixo seguiu insistindo no ataque, incluso se adicou a tocar o balón (nos poucos lugares onde o campo o permitía). Logo de varias oportunidades sería Nacho o que nun soberbio dereitazo dende fora da área poñería o 2-3 no marcador. Un lanzamento o que o porteiro local Lamas tan so puido seguir coa mirada e ver como o balón se aloxaba por terceira vez na súa rede.

Faltando un minuto para o final do encontro chegaría a mellor xogada da tarde trenzada entre varios xogadores marelos, o balón chegou en banda esquerda a Víctor Gómez que puxo un excelente centro para que aparecese o "killer" David (que co empate a 2 goles foi obxeto de un claro penalti que o colexiado non pitou) para rematar de primeiras facendo un soberbio gol e pechando definitivamente o encontro.

Con este resultado o equipo de Fer recurtoulle diferencia a equipos que están na parte alta da táboa como son o Cire Melide, o Poulo, o Mesía ou o S.E. Abellá e sitúase 7º na táboa clasificatoria a 7 puntos do posto de promoción de ascenso a 2ª Autonómica.