luns, 17 de xaneiro de 2011

Gran victoria feminina, duras goleadas a senior e xuvenil

A boa nova da xornada tróuxonola unha vez máis o equipo feminino, que disputou o partido que tiña aprazado fronte ó Fisober "B" e no que non andivo con titubeos. As xogadoras de Hassan rabiosas logo de inxusta derrota da semana pasada deron un puñetazo enriba da mesa e endosáronlle unha "manciña" o equipo de Vimianzo. 5-0 foi o resultado final no marcador e no que tiveron protagonismo en forma de gol María Seoane (2), Sara, Luci e Patricia Sánchez.
O equipo xuvenil pola súa parte cuallou unha dolorosa goleada en Oleiros, 6-1 perdeu fronte o C.D. Obrero que viaxa 3º clasificado na táboa. O gol da honra marelo foi obra de Miguel Combo.
Polo que respecta ó equipo senior pouco ou nada positivo que decir e moito negativo. Caeu goleado 1-5 nun partido para olvidar no que o Toques C.F. nos dou unha lección de como se afronta un derbi, como se loitan os balón aínda gañando sobrados e como de fácil é o fútbol cando non se anda con tonterías sobre o céspede. Mención especial a Bareto que saiu do Municipal de Sobrado con 4 goles no seu haber..., un auténtico xogadorazo.
O C.A.S.X. afrontou o derbi coa baixa de homes clave no esquema de Fer como son o capitán Esteban, Alberto Gemelo ou Miguel Liboreiro, ademáis Carlos e Juan seguen lesionados e Pichi e Diego Fragío tampouco puideron ser da partida.
Unha vez máis o técnico melidense inclinouse por un 5-3-2 con Cuadrado en portería, liña de 5 en defensa para Alejandro Gemelo e Iago nos laterais, Iván Cabado e Mario de centrais e Pirulo de libre, por diante deles Javi Lofre, Fran e Chino, e en punta David e Nacho. Para cambios Souto, Pablo Naveira e os xuvenís Maikel e Miguel Combo.
Non houbo nada reseñable nos primeiros minutos de encontro onde houbo moito respeto entre ambos conxuntos e o mediocampismo foi o rei indiscutible desta primeira fase de encontro.
O primeiro intento de gol chegaría no minuto 13 e correría a cargo do Atlético Sobrado nun bo lanzamento de Nacho que non chegou a acadar a rosca precisa para ir á portería defendida por David polo que o tiro saiu fora.
No minuto 20 chegaría o primeiro lanzamento do partido entre os tres paos, sería o Toques apor medio de Carril, o lanzamento atallaríao de xeito satisfactorio Cuadrado.
A estrela do partido Bareto, tivo a súa primeira oportunidade de gol no minuto 23 pero o seu lanzamento logo da saida de un saque de curruncho foise fora.
Volvería á carga o Atlético Sobrado no minuto 31 con un lonxano tiro de Fran que se iría fora de novo.
Dous minutos despois Nacho a piques estivo de profanar a meta visitante pero o porteiro David desbaratou a súa ocasión.
De novo a Makina Amarilla e desta volta Lofre tería tamén a súa oportunidade nun lonxano testarazo que atallou unha vez máis o porteiro visitante.
No minuto 40 chegaría a xogada que quen sabe se puido marcar o devir do encontro, Bareto logo de irse de dous rivais encara a Iván, este entra en plancha e o colexiado decreta penalti. Polo apreciado desde o banquiño Iván dalle o balón e en ningún momento o xogador pero personalmente, e pola forma na que encontrou o central eu tamén houbese pitado penalti. Sería o propio Bareto o encargado da execución da pena máxima, o lanzamento moi centrado foi suficiente para facer o 1-0.
No minuto 43 o Toques puido facer o segundo pero o seu interior Penka, pecou de individualista, nunha contra de 3 dianteiros contra 1 defensor optou por lanzar escorado en vez de pasar o esférico a algún dos seus compañeiros que estaban en franca posición de remate, o lanzamento do veloz extremo foise fora.
Cando pasaba un minuto do tempo de desconto chegaría o 0-2 a prol do Toques, nun remate de cabeza de novo de Bareto que lle gañou a posición a Iván e pillou a Cuadrado excesivamente adiantado. Nada máis sacar de centro o equipo local o colexiado do encontro decretou o tempo de lecer. Un descanso onde o C.A.S.X. chegou anímicamente moi tocado logo de encaixar dous goles regalados en 5 minutos.
Fer fixo un cambio de esquema e quixo revolucionar o partido cambiando de esquema pasando a xogar un 4-3-3 xa que non había nada que perder, dou entrada a Pablo Naveira, Maikel e Souto por Nacho, Mario e Iago.
Nada máis comezar a segunda metade outro xerro de auga fría nun error garrafal de Cuadrado cando un esférico manso se lle escapa das mans e lle queda franco a Nacho para que faga o 0-3
Chino quixo liderar a remontada local e ferido no orgullo o pichichi marelo quixo deixar o seu selo de calidade nunha excelente xogada persoal para finalizar con un gran golpeo raso pegado o pao visitante que acabaría en gol. De novo a distancia era de -2.
No minuto 53 a piques estivo o Toques de ampliar distancia con un lonxano lanzamento desde medio campo logo de ver a Cuadrado adiantado pero o lanzamento iríase fora.
De novo Chino case marca no minuto 56 nun córner moi pechado que quitou a defensa visitante na liña de gol.
Intentaríao de novo un activo Fran que foi do mellor dos marelos na tarde de onte no minuto 58 con outro suave tiro que atallou David sen problemas.
A réplica daría Bareto no minuto 60 con un disparo que se foi fora.
4 minutos chegaría o 1-4, Bareto firmaba o seu hat-trick logo de gañar nunha poderosa carreira a Pirulo e seu chut sorprendeu de novo a Cuadrado.
Chino seguía insistindo e a pìques estivo de reducir de novo diferencia pero o seu lanzamento saiu lambendo o pao dereito da portería toquense.
No minuto 78 o Toques andivo cerca do gol con outro gran disparo que saiu preto da rede do Atlético Sobrado.
Miguel Combo que entrou coma recambio de Fran tivo tamén a súa oportunidade no minuto 85, o lanzamento unha vez máis saiu fora.
A última oportunidade do C.A.S.X. tería Chino nunha falta que saiu moi desviada. Nese mesmo minuto, o 86 chegaría o golazo da tarde, de novo Bareto firmaba un poker logo de executar unha gran vaselina que sorprendeu a un adiantado Cuadrado.
Con esta victoria o Toques presenta as súas credenciais para o ascenso de categoría, ogallá teñan sorte os nosos veciños. Polo que respecta a nos, unha vez máis non temos término medio, tanto lle presentamos batalla o líder Boimorto e empatamos os dous partidos co segundo clasificado o Abellá, como non nos presentamos -como aquel que di o outro- contra Cire e Toques. En fin, para a semana nova afronta fronte a SD Pontecarreira. Agardemos que o equipo lave a imaxe.